Bij goed onderwijs draait het om veel meer dan alleen een diploma. Het gaat om persoonlijke groei en het ontwikkelen van vaardigheden waar de leerling de rest van zijn leven mee vooruit kan. Binnen het onderwijs in Nederland zien we steeds meer onderwijsvormen op maat en aandacht voor specifieke behoeftes en wensen van elke leerling. Er is vraag naar een digitaal portfolio voor het Voortgezet Onderwijs. Leerlingen krijgen hierdoor meer eigen verantwoordelijkheid en regie op hun eigen leerproces. Het geeft ruimte en ontwikkelmogelijkheden voor elke individu met passende hulp van de coachende docent.

Maar hoe stimuleer je leerlingen tot reflectie op hun eigen leerproces? En hoe sluit je als onderwijsinstelling aan op ‘een leven lang leren’ en persoonlijke ontwikkeling van jouw leerlingen? Een goed digitaal portfolio wordt steeds vaker ingezet voor het bevorderen van zelfregulerend leren. Want het bijhouden en zichtbaar maken van leerontwikkelingen leidt tot hogere en betere leeropbrengsten.

Leren gaat verder dan alleen cijfers

“Leren gaat verder dan alleen cijfers. Gepersonaliseerd leren, een sterkere focus op (soft)skills en leren dat overal en altijd plaatsvindt vraagt om een flexibele omgeving. Een digitaal portfolio voor het Voortgezet Onderwijs waarin een leven lang ontwikkelen centraal staat. Een gepersonaliseerde omgeving die meegroeit en de schoolmuren overstijgt en waarin niet de docent maar de leerling eigenaar is van het portfolio.

Met de Portfolio App heeft elke leerling het digitale portfolio letterlijk in de broekzak!”

Sjors Elsinghorst, founder Portfolio App

Jouw digitaal portfolio, letterlijk in je broekzak!

Met de Portfolio App heeft elke leerling een persoonlijk digitaal ontwikkelportfolio letterlijk in zijn broekzak. In het flexibel in te richten portfolio legt de leerling op eenvoudige wijze het leerproces vast en maakt dit inzichtelijk door bijvoorbeeld het maken van foto’s, video’s en zelfreflecties. De leerling kan vanuit geïntegreerde rubrics werken aan zijn vaardigheden en competenties. De Portfolio App is beschikbaar op ieder device en op maat ingericht voor elke onderwijsinstelling. De digitale omgeving stimuleert de leerling om eigenaar te zijn van zijn eigen leerproces.

Maak leeropbrengsten inzichtelijk

Met de Portfolio App heb je één tool in handen die voor elk vak alle leeropbrengsten inzichtelijk maakt. Het flexibele digitale platform voor het Voortgezet Onderwijs is breed inzetbaar en ondersteunt zelfs de inzet van maatwerkdiploma’s. Of het nou vakoverstijgende opdrachten, loopbaan-gerelateerde projecten of vakspecifieke ontwikkelingen betreft, de digitale omgeving van Portfolio App daagt uit en stimuleert leerlingen om gemotiveerder te leren.

Wil jouw school breder inzetten op maatwerk voor leerlingen? Wil je voor docenten de werkdruk verlichten en meer inzetten op coachende begeleidingsvormen? Ontdek hoe je met de Portfolio App jouw leerlingen uitdaagt en werkt aan een leven lang ontwikkelen.

Waarom kies je voor de Portfolio App?

  • Geef de leerling regie op het eigen leerproces
  • Daag leerlingen uit gemotiveerder te leren
  • Zichtbaar en betekenisvol leren; bouwen aan een toekomstbestendig portfolio
  • Leerlinggestuurd: gericht op autonomie van de leerling
  • Flexibel en op maat voor elke onderwijsinstelling
  • Hoge gebruikersvriendelijkheid & onderwijs breed inzetbaar
  • Vaardigheden koppelen aan activiteiten & rubrics
  • Direct inzetbaar en op elk device beschikbaar voor elke student én docent

Grijp de regie over jouw eigen leerproces!

Het opbouwen van een digitaal portfolio helpt jou bij aantonen van ontwikkeling en groei over een lange periode. Jij wordt meegenomen in jouw eigen leerproces en ontwikkelingen. Jij bent de eigenaar en je hebt grip op de ontwikkeling van jouw eigen vaardigheden. Met de Portfolio App werk in een omgeving die het leren leuker maakt; je bent echt betrokken bij jouw eigen leerproces. Zo werk je bijvoorbeeld binnen een vak aan het behalen van achievements en kun je credits verdienen. Je bouwt aan een portfolio voor nu en in de toekomst. Van je studie naar je stages tot aan de arbeidsmarkt.

Ontdek hoe docenten Portfolio App ervaren

Steeds meer onderwijsinstellingen onderschrijven de kracht van de coachende rol van docenten. Dit betekent dat er meer gekozen wordt voor leerlinggestuurd onderwijs. Enerzijds vraagt dit om een goede balans tussen leerling -en docentsturing; het is van belang dat leerlingen voldoende eigen verantwoordelijkheid krijgen bij het leerproces. Anderzijds hebben zij voldoende ondersteuning van docenten nodig om de benodigde leerstrategieën onder de knie te krijgen. De Portfolio App is ontwikkelt voor leerling én docent; een digitaal gepersonaliseerde omgeving die alle leerling-gestuurde processen optimaal ondersteunt. Het is hét digitaal portfolio in het Voortgezet Onderwijs.