Portfolio App is een initiatief van Digius

De Portfolio App: geef leerlingen de regie over hun eigen leerproces

Jij wilt jouw leerlingen meer regie geven over hun eigen leerproces. En het eigenaarschap van leerlingen vergroten waarmee je ze meer verantwoordelijkheid geeft in hun eigen ontwikkeling. Hierdoor ervaren leerlingen dat ze echt zélf aan zet zijn als ze willen groeien. Bovendien geef je ze direct inzicht in wat een inspanning oplevert en gaan ze bewuster aan de slag met verschillende leerstrategieën. Doordat zij op toegankelijke manier hun (leer)doelen kunnen behalen, maak je het ‘leren leren’ leuker.

Wat is jouw visie op leren?

Wij zijn heel benieuwd naar jouw visie op leren. Waar liggen bij jouw uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld maatwerk voor leerlingen? En hoe geef jij ze meer inzicht en eigenaarschap in persoonlijke ontwikkeling en groei? Met hét digitale portfolio voor het onderwijs werken leerlingen in een persoonlijke omgeving aan opdrachten, leerdoelen, vaardigheden en het realiseren van ambities. Een leerlinggestuurd portfolio wat meegroeit met de leerling gedurende zijn schoolloopbaan en zelfs ná de opleiding flexibel meebeweegt tot op de arbeidsmarkt. De app ontwikkelen we voor iedere onderwijsinstelling op maat. Inmiddels wordt de Portfolio App nu al dagelijks door meer dan 100 scholen in Nederland met succes ingezet.

De leerling centraal

‘De leerling staat in de app centraal, zo simpel is het. Het biedt zoveel mogelijkheden om de loopbaan van studenten persoonlijk en inzichtelijk te maken. Met de Portfolio App leg je de regie deels in handen van leerlingen. En je geeft hen direct meer eigenaarschap over het eigen leerproces. Je daagt leerlingen uit om zelf te ontdekken wat die vaardigheden zijn en hoe zij zich deze ‘eigen’ kunnen maken. De app stelt ons in staat het leren zichtbaar te maken.’

Dirkjan van den Berg, Corderius College (VO)

De Portfolio App: ons verhaal

Onze samenwerking is ontstaan vanuit de visie dat mens & organisaties de behoefte hebben om ambities, persoonlijke ontwikkeling en voortgang inzichtelijk te maken. Wij faciliteren hierin door het ontwikkelen van innovatieve en digitaal slimme oplossingen, die flexibel inzetbaar zijn voor elke onderwijsinstelling. In 2018 ontwikkelden wij vanuit onze kennis en werkervaring in IT én het onderwijs de eerste app voor het bewegingsonderwijs in Nederland, Sportfolio App. Daarmee kwam onze samenwerking en de ontwikkeling van nieuwe digitale oplossingen voor scholen in een stroomversnelling.

Breder inzetbaar platform

De vraag naar een breder inzetbaar platform voor leerlingen op het Voortgezet Onderwijs en studenten op het MBO en HBO nam toe. Steeds meer onderwijsinstellingen, docenten en leerlingen onderstrepen het belang, de flexibiliteit en gebruikersgemak van onze digitale oplossingen. Vanuit daar ontwikkelden we samen Portfolio App, hét digitale portfolio voor het onderwijs.

Toekomstbestendig portfolio

‘Leren leren leuker maken en meer plezier beleven aan het behalen van persoonlijke (leer)doelen. Het gevoel geven dat een leerling echt betrokken is bij zijn eigen leerproces. Daarbinnen een coachende rol voor docenten op een goede en gebruikersvriendelijke manier faciliteren. Maar ook een flexibele omgeving creëren waarin leerlingen kunnen werken aan zelfregulatievaardigen, competenties kunnen ontwikkelen en je ze meer autonomie geeft. Daar ligt voor ons de uitdaging. Wij kunnen niet wachten om samen met jou een toekomstbestendig portfolio voor jouw studenten te ontwikkelen.’

Sjors Elsinghorst – Portfolio App

Genoeg over ons. We zijn vooral benieuwd naar jouw verhaal en leren je graag kennen. Heb jij een vraag(stuk) voor ons? Wil je even sparren of heb je een specifieke vraag? Wij horen graag hoe wij jou kunnen helpen leeropbrengsten en persoonlijke groei van leerlingen inzichtelijk te maken.

De Portfolio App: jouw verhaal begint hier

Meest gestelde vragen

Ja, alle vakken en vakgebieden kunnen aansluiten. Voor zowel de les LO tot aan mentoraat, Nederlands of exacte vakken, voor elk vak kan een portfolio op maat worden ingericht. Je bepaalt als school zelf wat je in het portfolio terug wilt laten komen. Jullie visie en schoolplan kunnen hier leidend in zijn, zodat je met het gebruik van de Portfolio App direct kan zorgen voor de borging en verankeringen van je curriculum.

Ja, je bepaalt als vakgroep zelf de invulling van het portfolio voor jouw eigen vak of zelfs jouw eigen klas. Daarnaast kan je ook een schoolbrede lijn verwerken of gebruikmaken van een white label variant waarin de kleuren en logo’s van de school worden verwerkt.

Ja, de Portfolio App werkt op alle devices die internettoegang hebben. PC, laptop, Chromebook, tablet en smartphone.

Nee, er moet een werkende internetverbinding aanwezig zijn om actief in het portfolio te kunnen werken. Het is uiteraard wel mogelijk om op een later moment (wanneer weer verbonden met het internet) foto’s en video’s direct te uploaden.

We raden je voor het schooljaar 2021-2022 gebruik te maken van onze openingsaanbieding. Meer informatie over de prijzen vind je hier.

Wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk en een voorwaarde voor een succesvolle samenwerking. Tijdens het gebruik van de Portfolio App bieden wij de volgende services;

  • Op alle werkdagen van de week support tussen 8.00 en 17.00 uur,
  • AVG proof systeem,
  • Beveiligde opslag van data,
  • Persoonlijke begeleiding,
  • Doorontwikkeling van het platform.

Wij handelen volgens het privacy convenant onderwijs (www.privacyconvenant.nl). Wij krijg ondersteuning van een eigen functionaris gegevensbescherming en gaan uiteraard met al onze zorgvuldigheid te werk. Om een samenwerking tussen Portfolio App en de onderwijsorganisatie aan te gaan, zal eerst onze verwerkersovereenkomst en privacy ter inzage en ondertekening gestuurd worden. Nadat dit formeel is overeengekomen kan verdere aanmeldprocedure in gang worden gezet.

Stuur een mail naar info@portfolioapp.nl en geef aan dat je graag gebruik wilt maken van de Portfolio App. Dan begeleiden wij je verder in het aanmeld- en implementatieproces. Succes en hopelijk tot snel!

Presentatie of uitproberen?

Neem contact met ons op

Wil je ontdekken of de Portfolio App past bij jullie manier van lesgeven? Nodig ons uit voor een vrijblijvende presentatie en start met een pilot.

Heb jij een vraag?

Laat het ons weten!

Stel ons jouw vraag via het contactformulier of telefonisch, we helpen je graag verder op weg.

Nieuwsgierig naar meer informatie?

Laat hier jouw gegevens achter en wij nemen graag contact met je op.