Zichtbaar leren zonder verlies van beweegtijd!

Voor het primair onderwijs kan je kiezen voor een specifieke PO module bewegingsonderwijs. Met deze PO module kunnen leerlingen op eenvoudige aan de slag met het monitoren van het eigen leerproces.

De voordelen

  • De leerling, docent en ouders inzicht geven in de persoonlijke groei (zichtbaar leren)

  • Informatie verzamelen om onderwijsinterventies te plegen (formatief handelen)

  • De leerling is actief bezig met zijn eigen leerproces (zelfregulatie)

  • Zelf keuzes maken en op eigen niveau ontwikkelen (autonomie & competentie)

  • Digitaal verzameld en opgeslagen. Geen administratieve rompslomp voor de docent.

  • Met één druk op de knop een beweegdiploma / rapportage uitdraaien.

Eenvoudig in gebruik

De leerlingen maken via een tablet het eigen bewegen zichtbaar, stellen doelen en reflecteren op eenvoudige wijze. Wanneer kinderen digitaal vaardig zijn om de basisknoppen van een tablet te bedienen, kan het portfolio al worden ingezet. 

Door het gebruik van dit digitale portfolio, stuur en begeleid je leerlingen op het persoonlijke leerproces. Aan de hand van de data van je leerlingen krijg je als docent inzicht in de persoonlijke ontwikkeling van het kind op verschillende leergebieden. Je stimuleert hierdoor succeservaringen omdat elk kind binnen zijn eigen mogelijkheden zichzelf kan ontwikkelen.

Neem zelf de regie

Als docent bepaal je zelf de onderdelen/activiteiten die in het portfolio terugkomen. Je kunt zelf activiteiten klaarzetten. Ook bepaal je zelf hoe het portfolio in de praktijk wordt ingezet. Het meest logisch is om bijvoorbeeld elke les of in een X aantal lessen via één tablet de voortgang te verzamelen. De leerlingen kunnen een video van het bewegen maken, doelen stellen en/of kort reflecteren.

Wil jij de Portfolio App uitproberen?

Maak gebruik van de openingsaanbieding en probeer met 3 groepen de PO module uit in het schooljaar 2021-2022.